Direct een afspraak maken
Nieuwsbrief ontvangen

Subsidie voor vergroenen bedrijf

Uit een CBS-onderzoek in september 2022 onder bedrijven in de industrie, auto- en detailhandel en de dienstverlening bleek dat 79% maatregelen heeft genomen om de bedrijfsvoering duurzamer te maken. Bijna 39% zegt een combinatie van maatregelen te hebben genomen rond energie, uitstoot of de circulaire economie. Bijna 20% heeft vooral verduurzaamd op het gebied van energie.

Denkt u aan het vergroenen van uw bedrijfspand, vervoer, product of dienst? Verduurzamen kan een flinke kostenpost zijn. De overheid heeft daarvoor een reeks subsidieregelingen en belastingvoordelen opgesteld. Wilt u energieadvies op maat en hulp bij het uitvoeren van het advies? U kunt een energieadviseur inhuren met de subsidieregeling verduurzaming mkb (SVM). Deze regeling is open voor aanvragen vanaf 1 april 2023 tot 30 september 2023, 17:00 uur.

Veranderingen aan uw bedrijf als gevolg van verduurzaming kunnen effect hebben op uw bedrijfsrisico’s. Informeer ons over uw plannen en wij adviseren u over eventuele aanpassingen van uw bedrijfsverzekeringen.